Istoria rulourilor exterioare. Cum au apărut?

istoria-rulourilor-exterioare

Oamenii știu despre obloane că sunt acele elemente care țin razele soarelui să nu pătrundă în cameră. Pentru acest scop au fost create și cam atât și fac. Ceea ce oamenii nu știu, în schimb, este că rulourile exterioare vin într-o multitudine de tipuri și că fiecare dintre acestea te pot surprinde cu o trăsătură la care probabil, nici nu te-ai fi gândit. Culoare, preț, proprietăți, design, mărimi, de toate aceste lucruri ar trebui să se intereseze un cumpărător atunci când își dorește achiziționarea unor rulouri exterioare noi, alegându-le în conformitate cu nevoile și rezultatele dorite.

Există mai multe lucruri ce stau în spatele unor obloane exterioare, de aceea, să facem o incursiune pe panta istoriei și să vedem ce este așa de interesant la aceste rulouri exterioare.

rulou-suprapus

Istoria rulourilor exterioare

Începând cu o scurtă plimbare prin trecut, rulourile exterioare romane erau de cele mai multe ori folosite ca o barieră împotriva prafului venit de afară în, ați ghicit, Roma. Oamenilor le-a venit această idee ingenioasă de a pune bucăți de material în ferestrele lor pentru a opri praful provenit de la construcția Coloseum-ului și a străzilor să le intre în case.

Pe langă faptul că erau ca un scut împotriva diverselor lucruri ce ar fi putut intra în casă, pe deasupra, acestea mai și opreau razele soarelui, adică își descoperiseră scopul de astăzi. Contactul nemijlocit cu razele soarelui împreună cu razele UV și căldura generată pot avea efecte nedorite, acestea fiind în 40% din cazuri factorul principal pentru pălirea culorii a multor elemente de mobilier din casă. Un lucru interesant este că rulorile exterioare ne ajută să avem parte de cea mai bună și eficientă protecție împotriva razelor ultraviolete. Asigurați-vă că pernele, covoarele, tapetul, mobilierul, canapelele de piele, parchetul trec testul timpului și își păstrează culorile reducând o mare parte din efectele negative ale diferiților factori solari prin montarea unor rulouri exterioare de calitate, care să îți protejeze casa și familia. Radiațiile UV tind să fie respinse și dispersate în multiple zone ale camerei, așa încât rulorile exterioare din aluminiu sau lemn pot filtra sau bloca total lumina naturală ce vine din exterior și poate rezolva o mare parte din problemele de conservare a culorilor.

istoria-rulourilor-exterioare1

În al doilea rând, știați că lumina venită din exterior, mai ales cea a razelor UV, căldura cât și îndeplinirea dorinței de intimitate pot fi satisfăcute prin modul în care lamelele rulourilor exterioare de tip venețian sunt înclinate?

Lamelele orizontale pot fi ajustate atât către exterior cât și către interior, fiecare având avantajele și dezavantajele sale. Lamelele unghiulare sunt îndreptate cu marginile în sus pentru a obține o intimitate mai mare și o direcționare a luminii naturale și a energiei sale, conducând marea parte din căldură în sus, spre tavan. O strategie bună de salvare a energiei pe timp de vară este o modalitate bună de a face un transfer de căldură minim și de a menține camera răcoroasă mai mult timp.

Închise în jos, spre interior, rulourile vor aduce o vedere mult mai bună și mai delicată decât cea în cazul lamelelor înclinate în sus, având efectul opus. În felul acesta mai multă lumina va pătrunde prin micile deschideri în care lamelele nu se suprapun complet, direcționnd căldura chiar în mijlocul camerei, acest lucru fiind foarte avantajos pe timp de iarnă. Intimitatea, în acest caz va avea puțin de suferit, având în vedere deschiderea mai mare pe care o are acest tip de poziționare.

În cele din urmă, modul în care acestea sunt aranjate rămâne la latitudinea preferințelor consumatorului, în funcție de situații specifice. Mulțumită versatilității lor, rulourile exterioare au un grad ridicat de funcționalitate atunci când sunt ajustate în orice fel de poziții.

În altă ordine de idei, rulourile exterioare sunt de mare ajutor în diminuarea frecvenței migrenelor. Rulourile exterioare cu grad înalt de obturare sunt cele mai bune în aceste cazuri, combătând deprivarea de somn, ce cauzează creșterea sintetizării proteinelor, importante în lupta împotriva durerilor cronice.

Vorbind despre somn, rulourile exterioare negre păstrează o atmosferă mai întunecată și o senzație de intimitate crescută decât cele deschise la culoare. Acestea sunt alegerea perfectă pentru cei care lucrează în ture de noapte și dorm pe tot parcursul zilei. Dacă sunt folosite ca un accesoriu pentru accentua vreo culoare din casă, acestea se dovedesc a fi un punct focal și un element stilat. De asemenea, obloanele negre sunt o alegere excelentă în camere transformate în sală de cinema acasă și în băi, mai ales aflate la nivelul străzii.

istoria-rulourilor-exterioare3

Rulourile exterioare negre sunt recomandate pe timp de iarnă, știindu-se că negrul atrage căldura și soarele, așa că orice căldură absorbită va fi eliberată în cameră și va ajuta totodată la o economisire la facturile de energie.

Mai multe informații se pot regăsi pe www.analkodoors.ro.

 

 

 

Leave a Reply

Usi de garaj, usi metalice, rulouri exterioare - www.analkodoors.roUsi de garaj, usi metalice, rulouri exterioare - www.analkodoors.ro
RomaniaEnglishGermanEgypt