In general usile de garaj sunt alcatuite din doua componente principale: usa propriu-zisa si sistemul de deschidere (cu cheie sau automat, cu telecomanda).
Reparatia usii
Indiferent daca usile de garaj sunt tip rulou sau sectionale si se ridica usa formata dintr-o singura bucata, ele folosesc acelasi principiu, tensiunea arcului. Usile se deplaseaza de-a lungul sinelor metalice montate pe peretii garajului iar un arc puternic sau mai multe arcuri confera forta necesara. In cele mai multe cazuri cand usa nu functioneaza cu usurinta reparatiile pot fi destul de simple. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta:
Pasul 1: Verificati piesele metalice de pe usa de garaj, din interiorul garajului. Uitati-va la suportii de montare care se ancoreaza in perete. Daca acestea sunt slabite, strangeti bine suruburile. Se lucreaza in interiorul garajului cu usa de garaj inchisa (lasata in jos), trebuie examinate sinele sa vedeti daca exista urme de lovituri, denivelari sau anumite pete care pot impiedica inchiderea perfecta. Daca anumite parti sunt avariate/deformate se pot indrepta cu un ciocan de cauciuc sau un ciocan cu bucati de lemn puse deasupra ca sa amortizeze socurile iar daca sinele sunt foarte avariate ele ar trebui inlocuite cu totul.
Pasul 2: Verificati cu o nivela daca piesele sunt aliniate corespunzator. Sinele orizontale ar trebui inclinate usor in jos spre partea din spate a garajului, la usile de tip rulou, sectiunea verticala ar trebui sa fie exact ca un fir cu plumb. Amandoua sinele trebuie sa fie la exact aceeasi inaltime pe peretii garajului. In cazul in care piesele nu sunt aliniate corect, slabiti dar nu scoateti suruburile de tot sau nu scoateti suportii de montare si aliniati corect sinele in pozitie pana devin aliniate corespunzator. Verificati inca o data sinele cu nivela pentru a ne asigura ca sunt in pozitia corecta apoi strangeti suruburile de la suportii de montare.
Pasul 3: Se curata sinele cu un detergent de uz caznic pentru a indeparta murdaria sau suprafetele care prezinta urme de grasime uscata.
Pasul 4: Verificati toate suruburile sa fie stranse bine iar la usile batante verificati placile unde este arcul montat. La usile de garaj de tip rulou verificati balamalele care sustin sectiunile usii, strangeti bine toate suruburile slabite sau inlocuiti balamalele deteriorate. Indoirea unei parti a usii deseori se poate remedia prin verificarea sau inlocuirea balamalelor. In cazul in care lemnul este crapat la o balama scoateti balamaua si umpleti fisurile si orificiile pentru suruburi cu umplutura din lemn, lasati sa se usuce si apoi inlocuiti balamaua. Daca este posibil mutati balamaua intr-o zona neafectata, mai rigida.
Atenție: Dacă usa de garaj are doar un arc de torsiune, în centrul ușii, nu încercați să-l reparati. Tensiunea este atât de mare încât arcul v-ar putea rani. Pentru usi cu acest tip de arc, apelati la servicii de reparatii facute de profesionisti.
Uneori problema cu usa de garaj pot fi urmarite pana la sistemul de deschidere. In sectiunea urmatoare, va vom arata cum sa se inlocuiasca un astfel de sistem pentru usile de garaj.
La Analko Aluminium Industry oferim consultanta in alegerea dimensiunii si tipului usilor de garaj, culorile se pot personaliza cu cele dorite de dvs. si totodata oferim si servicii de montaj si mentenanta pentru clientii existenti. Pentru mai multe informatii si tipuri de usi de garaj – www.analkodoors.ro
Leave a Reply