Potriveste plasa de insecte ferestrelor si usilor tale

plasa-de-insecte

Cu totii vrem ca in zilele calde sa putem deschide larg ferestrele sau usile pentru a aerisi incaperea. Cu toate acestea, nimeni nu vrea sa riste ca dupa o astfel de decizie sa se trezeasca cu tot felul de insecte in casa. Solutia o reprezinta montarea unor plase de insecte. Este important de stiut ca exista astfel de plase pentru orice tip de usa sau fereastra astfel incat sa nu fii nevoit sa strici in vreun fel aspectul casei tale.

Plasa de insecte fixa cu balamale

Unul dintre cele mai comune tipuri de plase pentru insecte este cel fix, in care plasa este intinsa intr-o rama si fixata cu ajutorul unor benzi speciale. Rama este aplicata pe partea exterioara a ferestrei sau a usii si poate fi usor data  jos pentru curatare sau reparatii, daca este necesar. In functie de producator, ai posibilitatea de a alege rame de diferite culori astfel incat sa se potriveasca cu ferestrele si sa para cat mai discrete. Plasele fixe pentru insecte sunt mai ieftine, dar au dezavantajul de a se potrivi doar la ferestrele standard.

Plasa de insecte tip rulou

Acest tip de plase pot fi atat verticale, cat si orizontale, ideale pentru usile tip french. Avantajul plaselor tip rulou il reprezinta posibilitatea de a le strange in  timpul iernii sau atunci cand nu ai nevoie de protectie. Desi manuirea lor este manuala, devin semiautomate datorita sistemului cu arc. Sunt prevazute cu un sistem de franare pentru o rulare usoara, fara zgomot si sigura. Plasa este securizata prin montarea in ghidajul lateral a unei perii de franare, in special pentru zonele cu vant puternic.

Plasa de insecte tip plisse

Plasele de insecte tip plisse reprezinta o inventie japoneza si se folosesc pentru protectia impotriva insectelor de tot felul, caracterizandu-se se prin absenta profilului inferior. Acestea sunt, dupa cum le spune si numele, pliabile si sunt utilizate atat la usi cat si la ferestre. Plasele tip plisse sunt printre putinele (alaturi de cele glisante) care se potrivesc la usile cu dubla pliere sau usile armonice.

Plasa de insecte glisanta/culisanta

Sunt cel mai adesea folosite la usile din aluminiu glisante, unde structura nu permite montarea altor tipuri de plase de insecte. Acestea pot fi folosite  acolo unde spatiul ne permite ca deschiderea usii sau a ferestrei sa fie dublata, acolo unde spatiul permite glisarea usii total. Plasa de insecte tip glisanta este fabricata din plasa de aluminiu sau fibra de sticla.

Leave a Reply

Usi de garaj, usi metalice, rulouri exterioare - www.analkodoors.roUsi de garaj, usi metalice, rulouri exterioare - www.analkodoors.ro
RomaniaEnglishGermanEgypt