Daca te-ai hotarat sa iti cumperi o usa noua pentru garaj si nu te-ai decis inca ce model este mai potrivit pentru tine, este cazul sa te informezi in legatura cu caracteristicile viitoarei tale investitii. Unele dintre cele mai uzuale usi pentru garaj sunt usile tip rulou si cele sectionale.
Cei mai multi dintre noi nu se pot hotari intre cele doua tipuri. De aceea va prezentam diferentele dintre cele doua tipuri de usi de garaj, ajutandu-va sa intelegeti avantajele si dezavantajele lor.
Usile de garaj tip rulou au un design compact care se potriveste cu orice spatiu. Acest tip de usa e extrem de asemanator cu rulourile exterioare folosite pentru geamuri, ce au ca principal scop protectia si intimitatea. Chiar daca sistemul este putin diferit, usile de garaj economisesc spatiul pentru ca se deschid prin deplasare pe verticala si se strang sub forma unei role.
La randul lor usile sectionale de garaj se monteaza in spatele golului de montaj si se deschid prin culisare de-a lungul tavanului, lasand libera intreaga intrare in garaj. Sistemele de culisare pot fi diferite in functie de dimensiunile usii.
In timp ce usile tip rulou necesita spatiu suplimentar doar pentru rola in care se strange usa, o usa de garaj sectionala are nevoie de spatiu de a culisa in plan orizontal.
Usile sectionale ofera un nivel mai ridicat de securitate. In cazul in care sunt instalate corect, acestea ofera siguranta chiar daca se incearca intrarea fortata. In ceea ce priveste dezavantajele, usile sectionale nu se potrivesc pentru orice garaj si asta pentru ca necesita spatiu in plan orizontal, de-a lungul tavanului si pana in partea din spate a garajului.
Sistemul care confera siguranta impotriva hotilor este dat de: inchiderea partii superioare cu o sina aluminiu curbata, inchiderea ruloului intr-o sina curbata in forma de „C”, un suport pentru fixarea caii de rulare verticale pe podea si un sistem de actionare electrica integrat cu transmitator.
In ceea ce priveste aspectul, usile tip rulou au un singur design, bazat pe linii orizontale, dar sunt realizate in diferite culori. De cealalta parte usile de garaj sectionale sunt mai moderne. Cu un design variat, culori diferite, acestea pot fi realizate apelandu-se la finisaje moderne din otel, aluminiu sau lemn.
Usile de garaj tip rulou au, in general, o latime maxima de aproximativ 5,5 metri si inaltime de 5 metri in timp ce usile sectionale, formate din panouri de otel, pot fi fabricate la o latime mai mare.
Usile tip rulou pot fi actionate manual sau electric, cu ajutorul unui deschizator amplasat in interiorul tamburului, care necesita un spatiu minim de 125 mm. Usa sectionala este fabricata in general ca o usa automata datorita greutatii ei. Aceasta foloseste un mecanism de torsiune sau un arc pentru a ridica panourile usii fara efort pe tot parcursul operatiunii. Arcurile sunt instalate sus, in partea din fata a usii.
Ambele tipuri de usi de garaj au propriile avantaje precum si cateva dezavantaje, cum ar fi: usile de garaj sectionale sunt mai scumpe decat cele tip rulou, necesita un timp mai mare de instalare (cateva ore) decat celelalte, dar confera o mai mare siguranta.
Alegeti sa automatizati usa garajului
Pentru si mai multa siguranta, confort si protectie va recomandam sa optati pentru automatizarea usii de garaj. Actionarea usilor de garaj automate se realizeaza astfel prin intermediul unei telecomenzi sau cu telefonul inteligent, receptorul putand primi comenzi de la un numar nelimitat de transmitatoare. Doar posesorul automatizarii decide cine poate sa o actioneze. Asadar, o automatizare a usii de garaj este ideala in zilele noastre si va ajuta sa va securizati locuinta.
Leave a Reply