Cum se curata o plasa de insecte

plasa de insecte

Plasele de insecte au devenit in scurt timp un accesoriu indispensabil al oricarei locuinte. Acestea ne protejeaza de tantari, muste, albine si multe alte insecte purtatoare de microbi sau ce pot provoca alergii. In plus, acestea reduc cantitatea de factori poluanti precum praful sau polenul care intra in casa. Nu multi dintre noi ne ocupam si de intretinerea lor. In timp plasele de insecte se murdaresc si astfel le scade eficienta. Iata pe scurt care sunt pasii prin care se curata o plasa de insecte.

Plasa de insecte se curata foarte usor cu ajutorul unei carpe obisnuite. Inmuiati-o in apa, stoarceti-o usor si apoi stergeti ambele fete ale plasei. Inainte se poate folosi si o carpa de paf, uscata, sau puteti folosi aspiratorul pentru a curata praful.

Daca plasa de insecte nu a mai fost curatata de foarte mult timp, este nevoie sa folositi o solutie de apa calduta cu putin detergent neabraziv. Dupa ce o curatati, clatiti-o cu o carpa inmuiata doar in apa. Sub nicio forma sa nu curatati plasa de inecte cu o perie metalica. Plasa se poate rupe si nu va mai asigura protectia necesara. De asemenea, sa nu folositi diluanti, benzina, agenti de curatare bazati pe alcool, detergenti acizi sau alcalini sau alti solventi similari atunci cand curatati plasa de insecte. Plasa de insecte s-ar putea decolora sau deteriora in urma utilizarii acestor solventi.

In cazul in care aveti instalate plase de insecte plisate, deschideti plasa, puneti mainile de o parte si de cealalta a plasei, apoi curatati plasa vertical, de-a lungul liniilor. Plasele de insecte plisate necuratate care acumuleaza praf si alte ramasite de murdarie se pot chiar defecta si astfel nu se vor mai deschide sau inchide corespunzator. De aceea este bine sa o curatati cat de frecvent posibil cu ajutorul unui aspirator.

Plasele de insecte plisse au nevoie de putin mai multa atentie la curatare. Este recomandat sa utilizati o carpa din microfibra in locul unei carpe obisnuite. Desi este mai scumpa, este excelenta pentru a curata utilizand mai putina apa iar carpa poate fi refolosita.

Daca aveti instalata o plasa de insecte tip rulou puteti proceda la fel ca in cazul plaselor plisate. Curatarea acestei plase este la fel de importanta. Daca nu este curatata sau daca curatarea este inadecvata, nu se va mai deschide corespunzator.

In concluzie, orice tip de plasa de insecte aveti instalata, nu neglijati curatarea acesteia. Atata vreme cat nu este curatata aceasta isi va reduce considerabil eficienta iar pe termen lung se poate defecta si va fi necesara inlocuirea ei.

Leave a Reply

Usi de garaj, usi metalice, rulouri exterioare - www.analkodoors.roUsi de garaj, usi metalice, rulouri exterioare - www.analkodoors.ro
RomaniaEnglishGermanEgypt