5 stiluri de design pentru usa de garaj a casei tale

usa_rezidentiala3

Cum arata casa ta vazuta din strada? Pare a fi doar o casa obisnuita? Hai sa schimbam asta. Stiai ca exista o metoda simpla dar si avantajoasa de a infrumuseta o casa? Usile de garaj sunt mari si au un impact puternic in aspectul exterior al unei case. Deci daca le schimbi cu un model modern, poti schimba radical in bine modul in care arata casa.

Fie ca vorbim de usi de garaj neinspirate, care necesita reparatii sau pur si simplu au o culoare ce nu se potriveste cu restul casei, ia in calcul o schimbare cu una dintre solutiile prezentate mai jos.

usa-de-garaj-panouriModelul conservator de usa de garaj cu panouri

O usa de garaj poate fi construita intr-o varietate foarte larga de modele. Varianta cu panouri este foarte potrivita pentru usile care sunt vopsite prin sublicromie, imitand extrem de fidel lemnul. Poti opta pentru panouri ridicate sau adancite. Acest model va complementa atat casele traditionale cat si contemporane si adauga eleganta casei tale.

Panourile pot fi gasite intr-o gama larga de marimi iar usa poate include un rand de ferestre, care dau casei un look clasic. Usile de garaj pot fi vopsite si in alte culori, in cazul in care acestea pot complementa mai bine culorile casei.

usi-de-garaj-vagonStilul de usa de garaj tip vagon

Acest stil de usa de garaj se potriveste foarte bine cu casele traditionale. De obicei aceste usi sunt batante insa pot fi proiectate si pentru o deschidere pe verticala, imbinand astfel modernul cu traditionalul. Usile de garaj tip vagon arata foarte bine mai ales pe casele in stilul Tudor. Pot fi gasite intr-o varietate de culori si pot fi dotate cu ferestre. Manere sau balamale din fier pot da usii un aspect vintage foarte interesant.

 

 

usa-de-garaj-modernaStilul modern de usa de garaj

Daca ai o casa moderna, ia in considerare instalarea unei usi de garaj din aluminiu sectionala, formata din panouri lungi, orizontale. Aceasta optiune de usa de garaj se poate imbina foarte bine si cu stilul caselor de la mijlocul secolului trecut. Usile de garaj moderne sunt in general lipsite de detalii si ornamente. Pentru a le evidentia poti folosi iluminatul sau accesorii exterioare.

 

 

usa-de-garaj-arcadaUsa de garaj in stilul arcada

Usile de garaj cu un contur distinctiv sunt foarte raspandite in cazul mai multor tipuri de stiluri arhitecturale, arcada adaugand eleganta. Alegand culoarea neagra pentru usa de garaj si adaugand o sursa de lumina in partea duperioara va adauga sofisticare si caldura.

Daca iti place stilul arcada dar nu doresti sa micsorezi deschiderea garajului, poti lua in considerare adaugarea unor elemente arhitecturale precum o fatada din caramida, pentru a crea bolta deasupra unei usi de garaj traditionale. Stilul acesta va transforma cu siguranta profilul casei dintr-unul obisnuit catre unul aparte.

usa-de-garaj-personalizataUsile de garaj personalizate

In cazul in care doresti ca usa ta de garaj sa fie uluitoare sau ai un garaj de dimensiuni foarte mari, ar trebui sa te gandesti la o usa de garaj personalizata. Cel mai potrivit model pentru personalizare este usa de garaj sectionala. Aceasta este formata din panouri ce pot fi personalizate individual si astfel se poate crea foarte usor un model aparte. Toate stilurile mentionate mai sus pot fi facute la comanda, integrand detalii unice care iti vor face casa sa iasa in evidenta.

Leave a Reply

Usi de garaj, usi metalice, rulouri exterioare - www.analkodoors.roUsi de garaj, usi metalice, rulouri exterioare - www.analkodoors.ro
RomaniaEnglishGermanEgypt