Avantajele și dezavantajele alegerii unei uși metalice

thumb

Ușile metalice sunt cunoscute pentru durabilitatea lor și pentru materialul lor bun și ”robust” folosit de cele mai multe ori pentru ușile de la intrare. Oțelul luat singur, nu este un foarte bun izolator, de aceea cele mai multe uși făcute din oțel sunt izolate atunci când clientul își dorește o astfel de ușă la intrare.  Ușile metalice sunt clasificate în funcție de numărul de ecartament, de obicei variind în anii 20. Cu cât era numărul mai mare, cu atât era mai subțire oțelul folosit.

Ușile metalice nu sunt doar plăci de oțel și atât, în schimb, ele sunt de cele mai multe ori cuprinse cu polistiren sau cu nuclee de poliuretan ce sunt mai apoi îmbrăcate într-un înveliș de oțel. Este cel mai bine să vă îndreptați către alegerea unei uși ce are un ecartament de la 16 la 24 pentru maximum de durabilitate.

Aparență și Design

Ușile metalice au aspect neted și pot avea o înfățișare foarte plăcută, mai ales atunci când sunt vopsite corespunzător. Ușile metalice pot avea panouri care ori sunt în relief, ori îngroșate pentru a oferi un aspect personalizat acesteia. Pot fi adăugate și elemente precum sticlă decorativă, lumini laterale sau traverse, mulându-se după stilul dorit de client. Uneori, ușile metalice pot rugini sau se pot ”ciupi” , făcând foarte important faptul de a avea ușa amorsată de la producător și vopsită cu vopsea de calitate superioară, corespunzătoare, precum acrilicele, vopselele bazate pe ulei sau vopsesele semi-strălucitoare.

Avantajele ușilor metalice

Ușile metalice pot să nu fie primul lucru la care apelezi atunci când te gândești la ce ușă să alegi pentru afacerea ta, doar că acestea sunt unele dintre cele mai versatile opțiuni de uși. Sunt perfect ca uși de exterior, care pot suporta traficul continuu și elementele exterioare. Puteți crede sau nu, ușile metalice pot fi instalate și înăuntrul rezidenței dumneavoastră- fiind folosite în general în magazine, școli și clădiri comerciale.

Spre deosebire de ușile de lemn, care pot putrezi sau chiar plesni în climate extreme, ușile metalice pot suporta vremea rea și nu au nevoie de o mentenanță anuală.

O ușă metalică bună va veni la pachet cu plase contra insectelor; este benefic deoarece vor lăsa aerul și lumina să intre atunci când ușa este deschisă și în același timp va preveni ca insectele nedorite să vă intre în casă.

Cu procesele din ce în ce mai bune de manufactură, ușile metalice au devenit mult mai elegante, având o varietate de culori, stiluri și elemente de personalizatre foarte mare. Vei găsi mult mai ușor una care să se potrivească cu casa și bugetul tău.

usi-rezistente-la-foc

Ușile de exterior sunt punctele cele mai vulnerabile, oferind un mod ușor pentru hoți să intre. Ușile metalice care au tocuri din metal vor face chiar și până pe cei mai determinați hoți să caute în altă parte un target mai ușor de ”doborât”.

Dezavantajele ușilor metalice

Sunt ușor dințate, vopseaua tinde să se ”ciupească”, zgârieturile pot duce la ruginirea părții afectate, sunt destul de sensibile la temperaturi extreme (făcându-le reci sau fierbinți la atingere în funcție de temperatura de afară).

Deoarece ușile metalice sunt folosite cel mai adesea ca uși de exterior, lipsa izolării lor le face o alegere nu atât de bună pentru climatele cu temperaturi foarte joase sau foarte ridicate. Iarna, ușile metalice vor lăsa o mare parte din căldură să iasă dinăuntrul casei, iar vara, va funcționa invers, lăsând o parte din căldura de afară să intre în casă.

Pe lângă asta, deoarece o ușă metalică are nevoie ca  un toc de oțel să fie instalat, cel mai probabil nu vei putea să faci asta de unul singur așa că vei avea nevoie să angajezi un specialist. Asta, s-ar putea să crească costurile ușii tale peste ceea ce te-ai gândit.

A cumpăra sau a nu cumpăra o ușă metalică?

Deși varietatea de stiluri a cunoscut o îmbunătățire în ultimii ani, totuși, ușile metalice nu sunt atât de elegante precum cele din lemn. Totuși, reușesc să câștige pe partea de durabilitate și securitate pe care o oferă.

usi-cu-intrebuintari-multiple

Înainte de a te decide asupra unei păreri definitive, consultă-te cu arhitectul/constructorul sau cineva care se va ocupa de construirea/renovarea casei tale. Trebuie să te sfătuiască asupra diferitelor stiluri și opțiuni ce se potrivesc cu ceea ce ți-ai dori, bazându-se pe zona în care locuiești, pe condițiile meteo, estetica dorită, care să se potrivească cu întreaga casă și cel mai important, cu bugetul disponibil.

Argumentele pro și contra sunt echilibrate în ceea ce privește alegerea sau nu a unei uși metalice, așa că alegerea se rezumă în principal pe motive și gusturi personale.

Leave a Reply

Usi de garaj, usi metalice, rulouri exterioare - www.analkodoors.roUsi de garaj, usi metalice, rulouri exterioare - www.analkodoors.ro
RomaniaEnglishGermanEgypt