Cum să repari plasele de insecte?

plase-fixe-cu-balamale

Micile găuri din plasele împotriva insectelor pot fi reparate foarte ușor. De fapt, cu cât rezolvi problema mai repede, cu atât mai bine, deoarece va preveni posibilitatea lărgirii și va ține insectele sau animalele la distanță.

Cum să repari plasele de insecte? Iată cele mai importante sfaturi!

Pentru a repara găurile de dimensiuni mici

Pentru găurile de dimensiuni mici în plasele anti-insecte din metal, folosiți o pensetă pentru a întoarce toroanele înapoi în forma lor inițială, tamponând mai apoi cu o picătură de superglue locul cu pricina pentru a ne asigura că va rămâne în acest fel.

plase-de-insecte1

Cu o plasă anti-insecte făcută din fibră de sticlă, folosiți un ac și gută de pește pentru a coase gaura, apoi lipiți-o cu superglue. Nu trageți foarte tare deoarece s-ar putea ca materialul să se curbeze și să creeze un model neuniform.

Pentru a repara găurile de dimensiuni medii

  1. Dacă deteriorarea este mai mare de 2,5 cm pe o plasă împotriva insectelor, din metal, va fi nevoie să faci un petic pentru a o acoperi. Scoate plasa și poziționeaz-o pe o suprafață plană. Folosiți un cutter pentru a tăia o formă de pătrat în jurul locului unde este gaura.
  2. Din plasa nouă, folosită pentru a astupa gaura, taie un petic în formă de pătrat puțin mai mare decât ceea ce vrei să astupi. Desfă marginile și îndoaie firile prin plasă până când acestea se întrepătrund. Lipește marginile cu adeziv potrivit pentru tipul de plasă pe care o aveți.
  3. Pentru a-ți face propriul petic potrivit pentru plase din nylon și fibră de sticlă, decupează un petic puțin mai mare decât gaura pe care vrei să o astupi.
  4. Aplică un strat subțire de superglue cu uscare rapidă pe marginile peticului și presează în acele locuri. Pentru a vă asigura că nu vi se lipește lipiciul de degete, folosiți o bandă adezivă din hartie pentru a ține plasa la un loc până când se va lipi; tăiați o bucată de bandă mai mare decât peticul, punându-l peste marginile acestuia și lăsați-l până se usucă.
  5. Pentru a astupa gaura din plasa metalică, tăiați o bucată dintr-o bucata de plasă de țânțari. Potriviți marginile găurii, transformându-le într-o deschidere în formă de pătrat. Asigurați-vă că peticul este cu 1,27 cm mai mare decât gaura pe care o vrem astupată; îndoiți marginile colțurilor în unghiurile bune. Suprapuneți peticul peste deschidere, în așa în fel încât colții să penetreze plasa. Întoarceți plasa; îndoiți zimții pe partea cealaltă.

Pentru astuparea găurilor de dimensiuni mari

  1. Pentru găurile de dimensiuni mari care depășesc mai mult de câțiva centimetri, mai ales în plasele din fibră de sticlă, vei vrea să înlocuiești plasa cu totul. Puneți plasa pe o suprafață plană. Folosiți o șurubelniță cu cap lat pentru a trage în afară garnitura de plasă ce înconjoară perimetrul ramei, ținând materialul la locul său. Scoateți vechile garniture de plasă și materialul plasei.plase-de-insecte2
  2. Vei avea nevoie de o bucată de plasă care este mai mare decât marimea ramei, excesul fiind mai apoi tăiat. Atunci când ești la magazin, cumpără de asemenea și , un împingător special cu rolă si o nouă garnitura care se va potrivi in șantul ramei (poți folosi și garniturile de plasă vechi daca nu sunt deteriorate). Se poate folosi un cuțit de kit în locul unei role de fixare pentru a nu mai fi nevoie să cumperi o unealtă nouă.plase-de-insecte3
  3. Așează noua plasă peste rame, asigurându-te că rămân cățiva centimetri suprapuși pe toate cele 4 laturi. Începând de la marginea de sus, plasați garnitura în spațiul destinat și apăsați-o pentru a se așeza la locul său cu rola de fixare sau cu cuțitul de kit, lăsând excesul să atârne. Asigurați-vă ca materialul nu este pus strâmb.
  4. Odată ce partea de sus este securizată, întindeți materialul plasei și securizați-l până în partea de jos. Apoi asigurați-vă că fiecare parte este bine amplasată și tăiați materialul în exces cu un cutter.plase-de-insecte4

Înlocuirea unei plase cu ramă cu cornișă

Plasa este de cele mai multe ori securizată cu capse, ce sunt ascunse de cornișă. Trageți în sus cornișa cu o mica daltă sau cu o șurubelniță apoi scoateți plasa veche.

Tăiați cu foarecele plasa anti-insecte cu care vreți să o înlocuiți, poziționați-o pentru a se suprapune cu rama, lăsând un exces de 1,5 cm de-a lungul întregii rame. Presați-o la loc.

plase-de-insecte5

Folosiți o pistol cu capse pentru a fixa plasa, începând de la mijlocul părților către colțuri, pentru a menține tensiunea egală.

plase-de-insecte6

Puneți cornișa din nou, la locul ei, bătând cuie sau ținte și teșiți-le bine, pentru a nu sta în relief. Scăpați de materialul de plasă în exces folosind un cutter. Umpleți găurile cuielor cu chit pentru lemn și mai apoi vopsiți peste.

plase-de-insecte7

Cu atatea variante dintre care puteți alege, ar trebui ca găsirea plaselor împotriva insectelor care vi se potrivește cel mai bine să nu fie o problemă. În cazul în care doriți și sfaturi suplimentare din partea unui specialist, puteți intra pe www.analkodoors.ro pentru mai multe detalii.

 

 

 

 

Leave a Reply

Usi de garaj, usi metalice, rulouri exterioare - www.analkodoors.ro
RomaniaEnglish