Cum sa repari singur o usa de garaj – partea a doua

cum repari o usa de garaj

Sistemul de deschidere al uşilor de garaj este unul dintre cele mai la îndemână gadget-uri ce pot fi instalate în casa ta, iar tu poţi instala singur urmând aceste instrucţiuni generale şi instrucţiunile specifice care vin împreună cu unitatea/sistemul achiziţionat.

Sistemul de deschidere al unei uşi este format  dintr-un motor reversibil care pune în mişcare un agrenaj de-a lungul şinelor de deasupra uşii. Ataşat este o bară de tracţiune care să deplaseze uşa între poziţiile sale deschis şi închis, cu dispozitive de limitare, de deplasare pentru a opri mişcarea uşii tocmai în poziţiile deschis şi închis – complet. Un releu sau un comutator , inversează direcţia de acţionare de la deschidere spre închidere şi invers. Cele mai moderne uşi de garaj includ o staţie de recepţie radio care te ajută să deschizi uşa trimiţând unde semnal de la o telecomandă direct din maşină.

how-to-repair-a-garage-door-5

Iată cum să instalați un deschizător de uși de garaj:

Pasul 1: Mecanismul trebuie să fie instalat în centrul ușii. Pentru a determina locaţia, utilizaţi o măsură de bandă pentru a figura lățimea ușii de garaj. Jumătate din această distanță este centrul. Pe partea interioară a ușii, spre partea de sus, trage o linie verticală scurtă în jos centrul ușii. Atunci când aplici bara de tracțiune (mecanismul de ridicare și coborâre ușă) la această linie, greutatea uşii va fi uniform echilibrată la punctul de ridicare.

Pasul 2: Ridicați și coborâți ușa, observând punctul de sus al cursei sale. Indicați această locație, pentru că trebuie să montați sistemul de deschidere, astfel încât șina să fie mai sus decât extremitatea superioară a ușii. Altfel, la deschiderea ușii, ar putea lovi şina.

Pasul 3: Verificați zona de deasupra ușii de garaj de la linia de marcație verticală; trebuie să existe un sprijin în această locație adecvat pentru fixarea capătului frontal al șinei. În cazul în care garajului tău îi lipsește un element structural în această locație, instalați o placă de montare frontală. Centraţi și fixați o scândură de mărime 5 x 15 cm. în siguranță, cu șuruburi lag peste două știfturi de perete. Se transferă amprenta  mare la această placă, și se extinde axa centrală a ușii verticale pe scândură.

Pasul 4: Pe podeaua garajului, ataşaţi şina la blocul motor urmând procedura descrisă în instrucţiunile kit-ului. Cu uşa de garaj jos , ridicaţi şi fixaţi capătul exterior al şinei pe placa de montare din faţă la o distanţă  de 5 cm.  faţă de marcajele de intersectare a punctului cel mai ridicat şi al liniei de centru al uşii dvs. Suportul pentru şine prevăzut în acest scop este fixat, de obicei cu șuruburi, în faţa plăcii de montaj. Chiar dacă sunt prevăzute şuruburi şi piuliţe, trebuie să faceţi găuri adecvate prin faţa plăcii de montare. Asiguraţi-vă că utilizaţi şaibe sub capetele şuruburilor, pentru a le menţine presate pe lemn.

Pasul 5: Ridicaţi ansamblul mobil până în punctul în care şina este orizontală sau paralelă cu șinele ușii. Cu motorul de ansamblare prins sau sprijinit în această poziţie, ridicaţi şi coborâţi uşa de garaj cu mâna pentru a vă asigura că locaţia şinei nu interferează cu mişcarea uşii. Odată ce aţi stabilit poziţia corectă şi înălţimea ansamblului de mişcarea al motorului , fixaţi-l pe grinzile de garaj cu suporturi metalice din kit. În cazul în care poziţia ansamblui de mişcare/motor este între două grinzi sau în cazul în care grinzile garajului compuse rulează în aceeaşi direcţie ca şi şina va trebui să fixaţi o lungime de 5 x 10 peste grinzi, iar apoi montați suporturile pentru 5 X 10. În cazul în care plafonul de garaj este fixat, puteţi monta la 2 cm. un panou de placaj deasupra grinzilor, fixându-l cu șuruburi. Atașați hardware-ul de montare pe panoul de placaj cu șuruburi de comutare.

Pasul 6: Atașați bara de tracțiune la traseul șinei și mutați suportul în poziția sa cu ușile închise. Marcaţi găurile de montare pe bara de tracțiune și dați găurile în ușă. Pe bara de tracțiune, în găurile efectuate inserați și strângeți componentele hardware care fixează bara de tracțiune pe ușă.

Pasul 7: Efectuaţi  toate reglajele necesare pentru lanţul de acţionare sau pentru şurubului de plumb, observând în special localizarea șuruburilor care limitează mişcarea lanțului.

Pasul 8: Instalați receptorul radio și butonul de apăsare manuală. Aveți posibilitatea să utilizați un „fir de sonerie” obișnuit pentru butonul de împingere, dar asigurați-vă că îl plasaţi unde se poate vedea deschiderea ușii de garaj, atunci când apăsați butonul. Puteți instala, de asemenea, un comutator cheie opțional.

Pasul 9: Conectați cablul ansamblului de antrenare într-un cablu prelungitor și conectați cablul prelungitor într-un receptacul/recipient convenabil. Setați ușa de garaj în mișcare, cu ajutorul butonului manual de împingere. În timpul primului test al uşii, trageți ștecherul din cablul prelungitor de mai multe ori, astfel încât să puteţi verifica pentru a fi siguri că nu există niciun inconvenient şi acţiunea de ridicare este satisfăcătoare. Efectuați toate corecțiile necesare folosind dispozițiile de ajustare încorporate în sistemul de deschidere a ușii de garaj și verificaţi funcționarea modulului radio de la distanță.

Pasul 10: Deconectați cablul prelungitor și conectați cablul de la linia de asamblare de antrenare în priza permanentă. Dacă este posibil, conectaţi mufa la cablul de garaj.

Acum vei fi capabil  să repari elementele de bază ale ușii de garaj, fie că este vorba de repararea ușii în sine sau de sistemul de deschidere.

La Analko Aluminium Industry oferim consultanță în alegerea dimensiunii și tipului ușilor de garaj, culorile se pot personaliza cu cele dorite de dvs. și totodată oferim și servicii de montaj și mentenanță pentru clienții existenți. Pentru mai multe informații și tipuri de uși de garaj – www.analkodoors.ro.

Leave a Reply

Usi de garaj, usi metalice, rulouri exterioare - www.analkodoors.roUsi de garaj, usi metalice, rulouri exterioare - www.analkodoors.ro
RomaniaEnglishGermanEgypt