Tipuri de plase împotriva insectelor. Caracteristici

plase-de-insecte4

Probabil Ogden Nash a spus-o cel mai bine, ”Dumnezeu, în înțelepciunea lui, a creat musca. Dar a uitat să ne spună și de ce”. Atunci când temperaturile cresc destul cât să ne îndemne să ne lăsăm ușile și ferestrele deschise, un trilion de insecte care bâzâie sar la atac. Din fericite, plasele pentru insecte sunt o contramăsură eficientă ce ne permite să ne bucurăm de ferestre deschise pe timpul sezonului cald.

plase-de-insecte

Fibra de sticlă împăturită în vinil și aluminiul sunt principalele două tipuri de plase.

Plasele au parcurs un drum lung de la primele încercări, cele făcute din împletirea firelor din păr de cal pentru a fi bariere împotriva insectelor acum mai bine de un secol. Modificările cunoscute în domeniul textilelor din anii 1920, oțelul galvanizat devenind unul din materialele principale din care se făceau plasele, din ce în ce mai populare în majoritatea caselor. Protejau ușile și ferestrele de zeci de ani, însă, din cauză că firul de oțel ruginea în timp, s-a căutat o nouă alternativă care să nu mai întâmpine această problemă- aluminiul.

Astăzi, aluminiul- și fibra de sticlă învelită în vinil- sunt de departe cele mai comune materiale folosite pentru confecționarea plaselor împotriva insectelor. Din cele două, fibra de sticlă învinge aluminiul cu 3 la 1 deoarece costă doar jumătate din prețul ultimului. Altceva decât prețul, nu există vreo diferență majoră între cele două. Preferința istorică joacă un rol major în tendința oamenilor de a alege între unul și celălalt. În zone specifice ale țării, unii oameni preferă aluminiul pe când, în alte părți, fibra de sticlă este alegerea tacită a majorității.

Tipuri de plase împotriva insectelor:

  • Plase din fibră de sticlă

plase-de-insecte1

Fibra de sticlă, cel mai popular material din care se confecționează plasele, nu corodează, nu ruginește și nu se pătează însă se poate lărgi și rupe mult mai ușor decât aluminiul.

Cea mai nouă dezvoltare în ultima decadă, plasa solară care blochează și acumulările de căldură, reduce din treaba pe care o are de făcut aerul condiționat și protejează mobilierul și covoarele de la decolorare. Dar, în schimbul acestor beneficii, renunțați la 30% din lumina care vă intră în case. Noile modele oferă un procent impresionant de 90% umbrire.

În timpul zilei, panourile solare par că ar fi opace, dacă ne uităm la ele de afară, însă oferă o vizibilitate foarte bună dinăuntru.

Principalele 5 culori folosite sunt: cărbune, arămiu, arămiu închis, gri-argintiu și auriu. Cărbune și gri-argintiu sunt cele mai des folosite.

  • Plase de insecte din aluminiu

plase-de-insecte2

Plasele din aluminiu sunt plase robuste,. Pentru a le fabrica, o tijă de aluminiu de 3/8 inci în diametru este transformată într-un fir de .011 milimetri. Apoi, firul este învârtit pe o bobină, ca mai apoi bobina să fie introdusă într-un război de țesut modificat, special construit pentru acest tip de ”țesere”, pornind țesutul mașinii.

Odată ce este țesut, acestuia i se adaugă acțiunea finală. Plasele din aluminiu vin de cele mai multe ori în 3 culori: negru, gri-închis și aluminiu deschis. Negru este cel mai puțin eficient, din interior (cu cât este mai închisă culoarea cu atât este mai bună vizibilitatea în exterior, deoarece culorile închise reflectă mai puțin lumina și strălucirile). Gri-închis este gândit în așa fel încât să fie complementar culorii ramelor ferestrelor. Deși aluminiul deschis seamănă cu aluminiul de sine stătător, are un strat protector care ajută materialul să îți mențină strălucirea.

  • Plase speciale

Există mai multe tipuri de plase care sunt făcute pentru diferite motive. Haideți să aruncăm o privire asupra celor mai cunoscute:

plase-de-insecte3

Plasele speciale au o gamă largă de aplicații

  • Plase solare

Plasele solare vin într-un material alb unde 6 toroane orizontale sunt grupate sub formă de benzi. Acestea sunt folosite în primul rând ca rulouri de interior pentru umbrire- au o vizibilitate bună de la departare, dar dacă te apropii de ferestră, perspectiva se distorsionează din cauza benzilor țesute.

  • Plase din bronz, cupru, alamă și oțel inoxidabil

Puteți de asemenea să comandați plase făcute din fire de bronz ce conțin 90% cupru și 10% zinc, însă această opțiune este mult mai costisitoare decât aluminiul. La un preț și mai mare puteți beneficia de cupru, alamă sau oțel inoxidabil. Toate acestea, în afară de alamă, sunt făcute folosind un fir de .011 într-o plasă de 18 pe 14 sau 16 pe 16. Alama este făcută dintr-un fir mult mai greu: de obicei .018.

Când este nou, bronzul are o strălucire cu tentă aurie. Cuprul, bronzul și alama o vor lua pe calea ruginirii și oțelul inoxidabil, cel mai puternic, va rămâne la fel ca la început, de un argintiu strălucitor. Cuprul, bronzul și alama nu ar trebui să fie instalate rame ce au plase de aluminiu pentru ușă, deoarece atunci când cele două metale se întalnesc, corodează.

Materiale rezistente împotriva animalelor pentru plasele de insecte

Dacă aveți animale care râcâie constant geamurile, uitați-vă după o plasă făcută dintr-un material gros, poliester învelit în vinil.

 plase

Intrați pe www.analkodoors.ro și comandați plasa împotriva insectelor care se potrivește cel mai bine cerințelor dumneavoastră!

Leave a Reply

Usi de garaj, usi metalice, rulouri exterioare - www.analkodoors.roUsi de garaj, usi metalice, rulouri exterioare - www.analkodoors.ro
RomaniaEnglishGermanEgypt